Σημείωση: Η χημική σύνθεση της Μυζήθρας δεν ανταποκρίνεται στον Αγορανομικό Κώδικα ο οποίος καθορίζει η υγρασία να μην υπερβαίνει το 65% και να περιέζει λίπος 65% επί Ξ.Ο. τυριού. Παρόλα αυτά αφήνει την πορτα ανοικτή να κυκλοφορεί το προϊόν στην αγορά απαγορεύοντας μόνο την προσωνυμία του με τη λέξη ''τύρος''
Έστω ότι μιλάμε για την Νωπή Μυζήθρα. Παράγεται στην Ελλάδα παραδοσιακά από αιγοπρόβειο τυρόγαλα. Το τυρί μετά από 5 μέρες περιέχει 36% λίπος επί ξηρή ουσία τυριού
Ανθότυρος: Είναι μια μυζήθρα βελτιωμένης μορφής με αυξημένη λιποπεριεκτηκότητα και μειωμένη υγρασία.
Μανούρι: Είναι τυρί Π.Ο.Π. της Ε.Ε.. Στην κατηγορία των τυριών τυρογάλακτος είναι το πιο εύγεστο. Είναι πιο εμφανίσιμο συνεκτικό και κρεμώδες από ότι ο ανθότυρος διότι περιέχει διπλάσιο περίπου πρόσγαλα και κρέμα και κατά συνέπεια περιέχει περισσότερο λίπος κα λιγότερη υγρασία από τα άλλα 2 τυριά..
Ωραίοι quiz με έκανες να διαβάσω και το υπόλοιπο βιβλίο της Τεχνολογίας Προϊόντων Γάλακτος!!!
Απλά μπορούσες να πεις την γνώμη σου και όχι να ξεθάψεις σημειώσεις για να εχει πιο πολύ αγωνία για το ποιος θα είναι ο νικητής.Πιστεύω πως το quiz σταματάει εδω. Θα ανακοινώσω την απάντηση με τους νικητές σήμερα.
χαχα..Καλά συγνώμη δεν το ήθελα.Δεν είπα πως έκανες κάτι κακό..Απλά προτιμώ να απαντάτε ότι πιστεύετε χωρίς να το ψάχνετε και πολύ.Αυτού του σκεπτικού είμαι.
Σκοπός είναι να ψάξεις μόνος σου για να μάθεις και κάτι καινούργιο. Εσύ θα δώσεις την απάντηση αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα, ενώ άμα ψάξεις μόνος σου διαβάσεις κανένα βιβλίο και θα σου μείνει και ίσως βρεις και κάτι ακόμα ενδιαφέρον...
14 σχόλια:
nomizw oti einai to manouri.. h mizithra k o anthotiros(nomizw) paraskevazontai apo to tirogala pou einai upoproion tis diergasias paraskevis tiriwn.
egw lew to anthotiro....thes k exigisi oust....tespa giati nomizw oti einai mia mixi tiriou k voutirou(kati tetoio)
to manouri to giati den to 3erw opws eipes sthn tuxh to pai3a...
egw lew anthotyro. apla kserw genika oti einai poly paxy...ayto!ante na doume.
Σημείωση: Η χημική σύνθεση της Μυζήθρας δεν ανταποκρίνεται στον Αγορανομικό Κώδικα ο οποίος καθορίζει η υγρασία να μην υπερβαίνει το 65% και να περιέζει λίπος 65% επί Ξ.Ο. τυριού. Παρόλα αυτά αφήνει την πορτα ανοικτή να κυκλοφορεί το προϊόν στην αγορά απαγορεύοντας μόνο την προσωνυμία του με τη λέξη ''τύρος''
Και τα 3 τυριά παρασκευάζονται από τυρόγαλα.
Έστω ότι μιλάμε για την Νωπή Μυζήθρα.
Παράγεται στην Ελλάδα παραδοσιακά από αιγοπρόβειο τυρόγαλα. Το τυρί μετά από 5 μέρες περιέχει 36% λίπος επί ξηρή ουσία τυριού
Ανθότυρος: Είναι μια μυζήθρα βελτιωμένης μορφής με αυξημένη λιποπεριεκτηκότητα και μειωμένη υγρασία.
Μανούρι: Είναι τυρί Π.Ο.Π. της Ε.Ε.. Στην κατηγορία των τυριών τυρογάλακτος είναι το πιο εύγεστο. Είναι πιο εμφανίσιμο συνεκτικό και κρεμώδες από ότι ο ανθότυρος διότι περιέχει διπλάσιο περίπου πρόσγαλα και κρέμα και κατά συνέπεια περιέχει περισσότερο λίπος κα λιγότερη υγρασία από τα άλλα 2 τυριά..
Ωραίοι quiz με έκανες να διαβάσω και το υπόλοιπο βιβλίο της Τεχνολογίας Προϊόντων Γάλακτος!!!
Απλά μπορούσες να πεις την γνώμη σου και όχι να ξεθάψεις σημειώσεις για να εχει πιο πολύ αγωνία για το ποιος θα είναι ο νικητής.Πιστεύω πως το quiz σταματάει εδω.
Θα ανακοινώσω την απάντηση με τους νικητές σήμερα.
Τώρα με κάνεις και νιώθω άσχημα... Την άλλη φορά βάλε κανένα quiz γεωγραφίας.
χαχα..Καλά συγνώμη δεν το ήθελα.Δεν είπα πως έκανες κάτι κακό..Απλά προτιμώ να απαντάτε ότι πιστεύετε χωρίς να το ψάχνετε και πολύ.Αυτού του σκεπτικού είμαι.
Σκοπός είναι να ψάξεις μόνος σου για να μάθεις και κάτι καινούργιο. Εσύ θα δώσεις την απάντηση αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα, ενώ άμα ψάξεις μόνος σου διαβάσεις κανένα βιβλίο και θα σου μείνει και ίσως βρεις και κάτι ακόμα ενδιαφέρον...
Άντε καλά..Όπως νοιώθει κανείς ας απαντήσει...Δεν έχω πρόβλημα!!
h feta exei megalh loipoperiekthkothta
Δημοσίευση σχολίου