Σύμφωνα με έρευνες το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο χυμό ροδιού προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ΄ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα. Ενώ σημαντική φαίνεται να είναι η δράση του ροδιού στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι το ρόδι επιβραδύνει την εξέλιξή του όγκου του προστάτη και συμβάλλει στην επιδιόρθωση της βλάβης στο DNA που μπορεί να προκαλέσει ογκογένεση.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο φρούτο έχει θετική επίδραση στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης LDL και στην παρουσία της αθηροματικής πλάκας σε αρτηρίες που έχουν ήδη υποστεί στένωση.
(πηγή:voria.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου