Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Α.Α.(Αστυνομία-Αναρχικούς(?))



Είπα δεν θα ασχοληθώ με το θέμα..Δεν είναι στο ύφος του blog..Αλλά δεν γίνεται με αυτά που βλέπει κάποιος να μην ασχοληθεί!Απαράδεκτα αυτά που ζούμε στις τρεις αυτές ημέρες!!Άντε, να το καταλάβω οι αναρχικοί να πετανε πέτρες κ ότι βρούν στους αστυνομικούς, αλλά και οι αστυνομικοι να κάνουν το ίδιο;Είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή απο τους αστυνομικούς;Να ''παίζουν'' πετροπόλεμο αντί να καταστείλουν την βία;Αυτό δεν υποτίθεται πως πρέπει να κάνουν;Ή μπας και άλλαξε ο τρόπος καταστολής;Αν και πιστευω αν ήθελαν πραγματικά να σταματήσουν τα επεισόδια θα το είχαν κάνει..οι εντολές από άλλους μάλλον δεν ήρθαν..

Πάμε τωρα και στους αναρχικούς που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν γούστα!Γιατί;;;Τι φταίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά του κοσμάκι;;Βέβαια κατά την γνώμη μου κατέστρεψαν και πολλές τράπεζες και άλλες πολυεθνικές που δεν πιστεύω να ενόχλησε κανέναν...Και όλα αυτά έγιναν γιατι;;Λόγω του δυστυχήματος;Όχι βέβαια, απλά άδραξαν την ευκαιρία να κάνουν λίμπα την Ελλάδα (όχι πως δεν είναι σε άλλο επίπεδο).Θέλω να καταλήξω, πως είναι κρίμα για την οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου αλλά και για την μνήμη του πάνω απ΄όλα να θυμόμαστε αυτές τις μέρες για τα επεισόδια και όχι για ΤΟ γεγονός ..Αυτά είχα να πω..Αν θέλετε πείτε την γνώμη σας..Πάρτε και μερικές φωτογραφιές έτσι για το...''καλό''...




Γρηγορόπουλος Αλέξανδρος


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτή την χώρα πάντα αφορμές ψάχνουμε..17 Νοέμβη, πορείες φοιτητών... Η ίδια εικόνα πάντα..και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση απ' όλα τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης! Κρίμα γιατί μετά από όλα αυτά ξεχάσαμε το παληκαράκι και θρηνούμε για όλες αυτές τις οικογένειες που θα κάνουν μαύρα χριστούγεννα...

teddy είπε...

Οι αστυνομικοί κάνουν ότι τους μαθαίνουν και ότι τους λένε να κάνουν. Για ακόμα μια φορά θεώρησαν οι αρχήγοι της αστυνομίας μαζί με τον υπουργό ότι είναι σωστό να καθήσουν και να βλέπουν τις περιουσίες των ανθρώπων να καταστρέφονται. Η δικαιολογία τους ήταν ότι δεν ήθελαν να προκαλέσουν και άλλους θανάτους και έρχομαι τώρα εγώ και ρωτώ: Δηλάδη η αστυνομία ή δολοφονει παιδία 15 χρονών ή θα κάθεται και θα βλέπει τους βάρβαρους να καταστρέφουν την χώρα ολόκληρη??? Άλλη λύση δεν υπάρχει???
Αυτό πάντως πάντως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ο αριθμός των κουκουλοφόρων σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Άπο 100 και 200 άτομα που ήταν συνήθως χθές είδαμε 500 με 1000 άτομα να κατεβαίνουν στον δρόμο. Άπο που εμφανίστηκαν όλοι αυτοί και γιατί δίαλεξαν τον θάνατο του μικρόυ παιδίου για να βγούν στον δρομό??? Μήπως ο θανάτος ήταν άπλως η αφορμή??
Ο Ελληνικός λαός νομίζω ότι βαρέθηκε να ακούει από τους πολιτικούς τα λόγια "Η αλήθεια θα λάμψει, η διακιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και οι ευθύνες θα αποδοδούν" και μετά από ένα μήνα να κάνουν μούγκα τα κανάλια και να βλέπεις τα πρόσωπα που έκλεψαν, δολοφόνησαν και λήστεψαν τα όνειρα των παιδίων αυτού του έθνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι με τις λιμουζίνες και να μένουν στις βίλλες τους.
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα ακόμα γεγονός. Στο κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας. Βγήκαν πολύ και είπαν ότι αυτή η συμπεριφόρα δεν αρμόζει και ότι όσοι καίνε την σημαία είναι τραμπούκοι και κολόπαιδα. Λοιπόν έγω συμφωνώ με την κάψιμο της σημαίας και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Η σημαία αποτελεί ένα σύμβολο της πατρίδας και του κράτπυς. Του κράτους το οποίο είναι υπεύθυνο να σου εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον υπό καλύτερες συνθήκες. Το κράτος εκείνου το οποίο θα αξίζει να προστατέψεις με την ζωή σου όχι μόνο σε περίπτωση πολέμου αλλά και σε κάθε άλλη προσπάθεια όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των Σκοπείων. Έαν λοιπόν νομόζετε ότι ανήκετε σε ένα τέτοιο κράτος, τότε καλά κάνετε και χαρακτηρίζεται τα παιδία αυτά όπως τα χαρακτηρίζετε.
Και πριν βιαστείτε να τους χαρακτηρίσετε απλώς αναλογιστείτε πόσοι από τους πολιτικούς, εκκλησιαστικούς και στρατιωτικούς - αστυνομικούς στο όνομα της σημαίας σκότωσαν και έκλεψαν!!!

Ευχαριστώ που διαβάσατε το κείμενο και περιμένω τις δικές σας απόψεις. Να Θυμάστε ότι για να γίνει ένας καλός διάλογος και να παρθεί μια σωστή απόφασει πρέπει να ακούγονται προσεκτικά όλες οι απόψεις!

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε ότι πέθανε μια αθώα ψυχή. Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν το παιδί ήταν ο φίλος σας ή ο γιος σας!

GSP είπε...

Teddy συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που είπες..για τους πολιτικούς , για την αστυνομία, για τους αντιεξουσιαστές..αλλά δεν συμφωνώ πάνω στο θέμα της σημαίας.Εγω είμαι περίφανος που είμαι Έλληνας και όταν βλέπω την σημαία μας παθαίνω κάτι!Και δεν θέλω να την βλέπω να καίγεται!Δεν με νοιαζει ποιος το κάνει ή τι είναι αυτός,με ενοχλεί που γίνεται.Σκέψου την ιστορία της σημαίας μόνο και θα με καταλάβεις,και ας πάει η χώρα κατά διαόλου..Η σημαία δεν φταίει σε τίποτα!!

teddy είπε...

Υπήρξα 12 χρόνια πρόσκοπος και με έμαθαν από μικρό τι σημασία της οικογένειας της πατρίδας και της εκκλησίας. Πίστεψε με, στεναχωρίεμαι πιο πολύ από όλους όταν μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά που σου έμαθαν και δέχτηκες να πιστέυεις και να υποστηρίζεις, πλέον εξαιτίας κάποιων δεν υπάρχουν γιατί απλά τα έχουν ισοπεδώσει.

teddy είπε...

και κάτι ακόμα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με μικρότητες όταν οι ξένες περιουσίες καταστρέφονται και ιδιαίτερα όταν ένα παιδί έχει δολοφονηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Pragmati,mporei na min einai sto ufos tou blog auto to thema alla kala ekanes kai anaferthikes Giwrgo..Sumfwnw me ola auta pou proanaferthikan kai sumfwnw mazi sas....Auto to paidi apla etyxe na pernaei apo kei kai na plhrwsei autos thn nufh,autos ta spasmena allwn...Omws nomizete oti ola auta ginontai me aformh ton thanato tou paidiou?i mipws auta ta atoma theloun na apodwthei dikaiosunh me auton ton tropo?Oxi bebaia...apla ta kanoun ola auta gt theloun na to kanoun,giati apla to brikan san ''paixnidi''...Omws to na katastrefeis thn periousia twn anthrwpwn pou den exoun ftaiksei se tipota den einai paixnidi.Einai ki auto ena megalo egklhma.Eimai mesa sthn petrobolhsh twn astunomikwn giati autoi ftaine-oxi omws se tetioes akraies katastaseis.Yparxei pleon asudosia i opoia de kserw pws tha teleiwsei.Prepei i kubernhsh na labei sobara upopsin ths thn katastash kai na praksei analogws alla AMESA.Oson afora omws to kapsimo ths simaias ths ELLADOS eimai akrws antitheti.Giati an analogisteite kai thumitheite i toulaxiston diabasete sthn istoria posa atoma skotwthikan timwntas kai uperaspizontas auth th simaia,tote to ligotero pou tha eprepe na kanoun se auta ta atoma pou thn ekapsan einai na ta skotwsoun kai as ginomai sklhrh...de me noiazei..gt egw proswpika eimai YPERHFANH gia thn patrida mou k de dexomai na thn katapatoun etsi..

teddy είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όσοι καίνε ξένες παρουσίες και αυτοκίνητα δεν είναι αναρχικοί. Βρήκα ένα βίντεο που εξηγεί με λεπτομέρεια τον όρο αναρχία και την ιδεολογία του κινήματος.

http://www.youtube.com/watch?v=zcU4FsFvcm0&feature=iv&annotation_id=event_900496

Με την ιστορία που έχουμε ως κράτος είναι φυσικό να νιώθουμε όλοι μας υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες. Πιστεύω ότι αυτοί που καίνε την σημαία σήμερα ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας, άμα αύριο γίνει πόλεμος θα είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν στην μάχη για να την υπερασπίσουν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ξέχασαν τα παιδία που καίνε την σημαία τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι το έχουν ξεχάσει αυτοί που μας κυβερνάνε!

teddy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
teddy είπε...

Ακόμα ένα κείμενο προς σκέψη και συζήτηση από έναν 24χρόνο νέο

‘’Αποτελούμε την πρώτη σύγχρονη γενιά η οποία θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Δεν αναφέρομαι μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό τομέα αλλά και σε ότι έχει σχέση με το περιβάλλον.
Ξαφνικά για πρώτη φόρα υπολογίζουν την νέα γενιά. Μετά τόσο φασαρία και βανδαλισμούς ξένης και δημόσιας περιουσίας κάθονται και μιλάν για τους νέους. Τόσο καιρό οι διάφοροι πολιτικοί χτίζουν ένα μέλλον χωρίς να τους ρωτήσουν. Έστω και μετά από αυτόν τον απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο ενδιαφέρονται. Γιατί όμως πραγματικά ενδιαφέρονται;
Ο λόγος κατά την άποψη μου είναι ότι πουλήσανε. Τα μηχανάκια της AGB ξαφνικά χτύπησαν κόκκινο, τα κανάλια έκοψαν το προγράμματος για να μεταδίδουν εικόνες βίας και βανδαλισμού και για αυτό και μόνο για αυτό τον λόγο μπόρεσε επιτέλους αυτή η γενιά να μιλήσει.
Χάρη σε όλα τα παραπάνω, τώρα γεμίζουν τα panel με άτομα δήθεν ειδήμονες οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν την ψυχολογία αυτών των παιδιών που βρίσκονται στους δρόμους. Δικηγόροι, Πολιτικοί Δημοσιογράφοι προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι η αιτία, γιατί την αφορμή την βρήκαν. Αφορμή ήταν ο θάνατος του μικρού Αλέξαντρου.

Έτσι πιστεύω ότι σκέφτεται ένας νέος αυτές τις ημέρες’’


Το κείμενο μπορεί να χαρακτηριστεί βαθιά πολιτικό και admin άμα θέλει μπορεί να το διαγράψει!!!

GSP είπε...

Γιατί να το διαγράψω;Το όλο θέμα είναι πολιτικό οπότε..Κατ'αρχήν να απαντήσω και να κλείσω για την σημαία λίγο.Συμφώνω οτί οι πολιτικοί έχουν ξεχάσει αυτούς που σκοτώθηκαν ,αλλά σκέψου πως εδώ έχουν ξεχάσει τους ζωντανούς, τους σκοτωμένους δεν θα αφήσουν πίσω;Νομίζω πως αυτοί που καίνε σημαίες είναι κατευθυνόμενοι από άλλους γιαυτό άλλωστε κανείς τους δεν μπαίνει φυλακή!!Γιαυτό είμαι αντίθετος.Τώρα όσον αφορά για τους νέους, είναι γελοιότητα να ρίχνουν τις ευθύνες σε αυτούς και νιώθω πως παίζουν με την νοημοσύνη μας.Αυτό, πιστεύω εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους νέους.Φυσικά και ξέρουν την αιτία αλλά δεν τους συμφέρει να την πουν ...Και πάντοτε αυτό που πουλάει περισσότερο είναι η βία, η στενοχώρια του άλλου, το ξύλο, η τρομοκρατία!!Αυτά θέλουν να προβάλουν γιατί ο άνθρωπός έτσι νιώθει καλύτερα συγκρινόμενος με αυτά που βλέπει, οπότε του δίνουν αυτήν την ''ευχαρίστηση'' τα κανάλια..

teddy είπε...

Δεν νομίζω ότι το 16χρονο που έπαψε χθες την σημαία ήταν κατευθυνόμενο από κάποιο κόμμα. Αυτλο που θέλω να τονίσω είναι ότι για πρώτη φορά ίσως έχουν δίκαιο που νιώθουν πόσο μίσος για το κράτος και για πρώτη φορά ίσως έχουν το διακαίωμα να κάψουν την σημαία!

Ανώνυμος είπε...

Οσο αγανακτησμενοι και να ειναι κανεισ δεν εχει το δικαιωμα να κανει κατι τετοιο..ΤΕΛΟΣ..

teddy είπε...

Ωραία λοιπόν σε ένα μήνα που θα έχει ξεχαστεί το θέμα και σε ένα εξάμηνο που θα είναι ελεύθερος ο αστυνομικός έσυ να νίωθεις περίφανη για το κράτος στο οποίο ανήκεις.
Φαίνεται ότι είσαι από τους λίγους νέους που ΔΕΝ σκέφτονται να αφήσουν την χώρα τους για να πάνε να ζήσουν στο εξωτερικό.

GSP είπε...

Δεν προκειται να μείνει ελεύθερος αυτός μετά από τόσο ντόρο ..Και εγω θέλω να φύγω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος δεν πρέπει να είναι περίφανος για την χώρα του

teddy είπε...

Για την χώρα όπως παρουσιάζεται της τελευταίες μέρες δεν νιώθω και πολύ περήφανος!

GSP είπε...

Εδώ που τα λέμε ούτε κι εγώ νιώθω υπερήφανος τώρα...Αλλά έτσι είναι..τι να πεις..

Ανώνυμος είπε...

Δε ξερω για σενα αλλα εγω ειμαι υπερηφανη που ειμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ.Kαινα σου πω και κατι?Κατι τετοιοι σαν εσενα με τετοιες αντιλιψεις ειναι που φορανε τις κουκουλες και βγαινουν εξω(teddy)..!!

Ανώνυμος είπε...

exo mia erothsh na kano giati kati mou thymizei o teddy se auta pou leei.Mhpos o teddy einai o Jacob?
Giati an einai, na xerete einai poly anarxa o filos mas alla to agapame ti na kanoume oloi exoume xontra elatomata!!!!

teddy είπε...

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν είμαι καθόλου αναρχικό στοιχείο. Απλώς πιστεύω ότι κάτι τέτοιοι απλώς πρέπει να υπάρχουν σε μια Δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

Με την σταση ομως που κρατας και απο τα λεγομενα σου,αυτο δειχνεις παντως...Δλδ θες να μας πεις οτι τους υποστηριζεις τους αναρχικους με λιγα λογια,ετσι??

teddy είπε...

Τους αναρχικούς ναι, τους βανδαλους όχι.

Ανώνυμος είπε...

Mικρη η διαφορα τους...

teddy είπε...

Μικρή δεν είναι καθόλου. Αποτελόυν ένα κίνημα και πιστεύουν σε κάτι. Μπορεί να είναι βλακεία για εμάς αυτό που πιστεύουν αλλά όλοι άνθρωποι δεν σκέφτονται το ίδιο. Και επείδη δεν πιστεύουν σε ότι πιστεύουμε εμείς δεν πάει να πει ότι πρέπει να τους σκοτώσουμε.

Υ.Γ.Και κάπως έτσι ξεχνίεται ο θάνατος του μικρόυ. Τώρα οι ειδήσεις βρήκαν άλλο θέμα να αχολούνται